fat femmes fotoproject

Lees hier een update over Fat Femmes Fotoproject 2.0 en over aanmelden

Ik ben dik. Al vrijwel mijn hele leven. Daar heb ik me lang ook heel rot over gevoeld. Mensen op school, werk, straat en in de media zeggen mij dagelijks direct en indirect dat ik me moet schamen voor mijn lichaam en mijn uiterste best moet doen om vooral niet (of in ieder geval minder) dik te zijn. Dat heb ik lang geprobeerd, op alle mogelijke manieren -

zonder enig succes.

 

Inmiddels zie ik mijn dikzijn zelf anders. In mijn ideale wereld zou ‘dik’, net als ‘lang’ dat is, gewoon een woord zijn zonder een automatisch daaraan verbonden waardeoordeel. Net als de één kort is en de ander lang, en de één grote voeten heeft en de ander kleine: daar kijken we niet van op, want, lichamen verschillen nou eenmaal. Zo is het ook voor dik en dun. Ook betekent dik zijn niet dat je niet ook knap kunt zijn: dik en knap sluiten elkaar niet per definitie uit. Net als dik en leuk. Of dik en sexy. Of dik en goed gekleed. Dik en grappig. Dik en getalenteerd. Dik en ambitieus. Dik en sportief.

Met Fat Femmes Fotoproject hoop ik bij te dragen aan het neutraliseren van het woord 'dik',

zowel voor dikke mensen als voor ieder ander die meekijkt.

Representatie doet er namelijk toe: aspecten van jezelf terugzien in de wereld om je heen helpt tegen onzekerheid, zelfhaat en eenzaamheid. Voor dikke mensen is hier veel te weinig van. Ook als kind miste ik dit al, want behalve Ursula de Zeeheks kan ik me weinig rolmodellen herinneren die eruit zagen zoals ik. Stoer wijf hoor, die Ursula, maar niet erg sympathiek. Zonde, want er bestaan zoveel gave, inspirerende en mooie dikke vrouwen.

Met deze foto's hoop ik dat dikke mensen zichzelf in anderen kunnen herkennen, en daarmee een stukje meer van zichzelf kunnen houden in een wereld die zegt dat je dat niet zou mogen doen.

Mijn doel is om Fat Femmes Fotoproject zo inclusief mogelijk te maken. Zie je jezelf niet terug? Dat kan goed kloppen en daar wil ik dan graag wat aan doen. "Femmes" geldt in de breedste zin van het woord,
iedereen die zich (deels) als vrouw identificeert of presenteert.
Je kunt je hier aanmelden voor het project.

 

Fat Femmes Fotoproject is een non-profit project en kan ik niet zonder jullie hulp maken.

Wil je een bijdrage doen om het project te steunen dan kan dat via onderstaande knoppen. 

Dankjulliewel!


Doneren kan eenmalig of maandelijks op mijn petje.af pagina,

via iDeal, PayPal & overige betaalmethodes

Via mijn site en via instagram @fatfemmesfotoproject blijf je op de hoogte. 

Iedereen verdient respect ongeacht het lijf waarin ze leven.

Iedereen verdient een leven vrij van stigmatisering en discriminatie.

maaike

anouk

marleen

maaike

jacky

carol

sigrid

lana

eline

suzanne

julia

merel

patricia

hester

charlotte